×

Våren börjar med en unik författarintervju

Välkommen att lyssna till en digital författarintervju med Pajtim Statovci, en av Finlands internationellt mest framgångsrika författare!
Programledaren Pekka Heino intervjuar Statovci om hans senaste roman Kungarnas land. Samtalet handlar även om teman som moral och känslan av utanförskap.

Pajtim Statovci besökte Finlandsinstitutet i december 2021. Denna digitala intervju filmades innan kvällens författarträff och är därmed exklusivt material.

Vad är Finlandsinstitutet?

Finlandsinstitutet i Stockholm har en livlig och mångsidig programverksamhet och vi strävar till konkreta möten mellan svenskt och finländskt kultur- och samhällsliv. Vi visar finsk film på över 50 orter i Sverige. Sverigefinnarna, som är en av landets officiella nationella minoriteter, erbjuds kulturupplevelser på finska i form av bland annat barn- och vuxenteater.

Finlandsinstitutet i Stockholm är ett av Finlands 17 kultur- och vetenskapsinstitut runt om i världen.

Detta gör vi för att begränsa covid-19

Vi följer myndigheternas coronarekommendationer för att minska smittspridningen.
Det kan till exempel handla om krav på vaccinationsbevis eller restriktioner på hur många som kan delta i olika evenemang.
Det allmänna regelverket hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida eller på krisinformation.se.

Uppdaterad information om vad som gäller inför varje enskilt evenemang på Finlandsinstitutet kommer att finnas under respektive programsida. Observera att du som besökare är själv ansvarig för att hålla dig uppdaterad om de gällande rekommendationerna.

Finlandsinstitutet på Instagram

Seminarierna finansieras av

Ekon. dr Peter Wallenbergs
Stiftelse för Ekonomi och Teknik

Våra samarbetspartners