×

Finlandsinstitutet söker en administrativ chef

Categories
Nyheter Program

Finlandsinstitutet är en svensk stiftelse som arbetar med att öka nyfikenheten och kunskapen om Finland i Sverige och därmed stärka den unika relationen mellan länderna. Samtidigt som vi hjälper det finländska kulturlivet att bli mera synligt, bidrar vi också till att det finska språket och den finländska kulturen stärks i Sverige. Vi medverkar också till att dialogen mellan länderna stärks. Kort sagt har vi ett mycket spännande uppdrag.

Vår administrativa chef går nu vidare till nya utmaningar och vi söker nu hennes efterträdare.

Om rollen:

Befattningen som administrativ chef innebär ett övergripande ansvar för institutets administration, HR och fastighet. Den administrativa chefen:

 • är huvudansvarig för löpande ärenden som rör institutets administration, HR och fastighet, ingår i institutets ledningsgrupp och ansvarar där för dessa frågor.
 • har arbetsledaransvar för institutets medarbetare inom IT, administration och fastighet.
 • är huvudansvarig för kontakt med externa leverantörer såsom bokförings- och redovisningsfirma, HR-konsult och övrig inhyrd bemanning.
 • är huvudansvarig för stiftelsens fastighetsförvaltning och för kontakterna med våra hyresgäster.
 • svarar för institutets löpande ekonomiska ärenden och underlag till externa leverantörer så som bokförings- och redovisningsfirma.
 • samordnar institutets bidragsansökningar och redovisningar.
 • assisterar direktör vid upprättande av budget samt genomför ekonomisk uppföljning & kassaflödesprognoser, t ex inför stiftelsens styrelsesammanträden.  

Kvalifikationer:

Vi önskar att du:

 • har chefserfarenhet från organisationer med liknande inriktning som vår, inom kultur, media eller dyl.
 • har erfarenhet från ekonomisk förvaltning, budgetering, kostnadsuppföljning och redovisning och behärskar de viktigaste verktygen inom bokföring och texthantering.
 • har erfarenhet av personalansvar och arbete med HR-frågor.
 • är en strukturerad och analytisk person som har förmågan att dra de rätta slutsatserna.
 • är tvåspråkig på svenska och finska.
 • gärna har erfarenhet av förvaltning av kommersiella fastigheter.

Finlandsinstitutet som arbetsplats:

För oss som jobbar här, är syftet med verksamheten en hjärtefråga. Hos oss har du hela tiden ena foten i Finland och den andra i Sverige. I dagsläget är vi ca 18 personer som arbetar här, alla har koppling till Finland och alla är tvåspråkiga.

Tillsammans med dina engagerade kollegor har du chansen att påverka bilden av Finland och finskhet i Sverige. Vårt uppdrag är uppskattat av såväl kollegor som besökare, och du kommer ha stor möjlighet att utveckla innehållet av uppdraget i denna roll.

Det här är en arbetsplats där du kan kombinera arbete och privat-/familjeliv på ett balanserat sätt och vi tillämpar självklart både flextid och distansarbete enligt behov. Lön enligt överenskommelse, vi har dessutom kollektivavtal och erbjuder ett skattepliktigt måltidstillägg samt skattefritt friskvårdsbidrag och kulturpeng.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning, ser vi gärna manliga sökanden till den här tjänsten. För att spegla mångfalden i vårt samhälle, ser vi också gärna sökande med olika etnisk bakgrund.

Vi sitter centralt i Finlandsinstitutets vackra hus på Snickarbacken 2-4. Huset är byggt 1896 och omfattar sex våningar, varav två under gatuplanet. I huset finns Finlandsinstitutets kontorslokaler, bibliotek, läsesal, utställningslokal/galleri samt i anslutning till receptionen en vinterträdgård.

Ansökan:

Vi tar emot ansökningar löpande, sista ansökningsdag är 1 juli 2022. Tjänsten kommer att tillsättas när vi hittat rätt person och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tillträde så snart som möjligt.

Frågor om tjänsten besvaras 28, 29 och 30/6 kl. 10.00-12.00 av direktör Anders Eriksson, på tel. +46 721 552 888.

Ansökningar, med ett personligt brev och CV, skickas till anders.eriksson@finlandsinstitutet.se alternativt hr@finlandsinstitutet.se. Välkommen med din ansökan!