×

Finskt disco goes Umeå!

Categories
Ohjelma Musiikki Tur-Retur

Tid: Torsdag 16/2 kl. 20.00–23.00
Plats: Elektra, Operaplan 7, 903 27 Umeå
Biljetter: 70 kronor. Biljettsläpp 25.1. Anmälningslänk publiceras inom kort.
OBS! Evenemanget har 18 års åldersgräns.

Efter utsålda hus i Stockholm, Uppsala, Malmö och Oxelösund kommer klubben Finskt disco äntligen till Umeå för att leverera äkta finsk disco-fiiling! Polera Nokia-stövlarna, värm upp krustången och gör dig redo för discotanssi – det kommer att bli hett som i bastun!

Kvällens artister publiceras inom kort.

Varmt välkommen!

Här guidar finska discons fadersfigur, den eminenta dansskoleläraren Åke Blomqvist till de rätta stegen. Ses på dansgolvet den 16/2!

Fakta om finskt disco

Finnarna har discon i blodet, det vet alla. Discon är en musik- och dansstil som utvecklades i Finland under 70-talet. Musiken kom till genom att man kombinerade den drivande humpparytmen med tangons passionerade texter. På så vis skapades en ny musikstil, genom vilken helt vanligt folk fick möjlighet att utrycka sig på dansgolvet.

Senare exporterades fenomenet via Finlandsfärjorna till Stockholm och vidare ut i världen. Finsk disco dansas i olika stilar: Fötterna kan till exempel landa bredvid varandra eller glida förbi i slutet av figurer med staccatosteg, men det viktigaste är att aldrig tappa känslan – disko fiilinki.