×

ÅTERLIV (2024)

Categories
Program Film

ÅTERLIV (Palimpsesti – ohita intro) visas som en del av Ny Finsk Film-turnén under hösten fr.o.m. den 17/10/2024. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm den 17/10, 19/10 eller 20/10.

Bor du utanför Stockholm? Kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Åldersgräns: TBA
Längd: 109 min
Regi: Hanna Västinsalo
Manus: Hanna Västinsalo
I rollerna: Riitta Havukainen, Krista Kosonen, Kaisu Mäkelä, Antti Virmavirta, Leo Sjöman, Milo Tamminen, Emma Kilpimaa, Hannele Lauri

Vad skulle du göra om du fick chansen att leva ditt liv på nytt, och samtidigt bära med dig dina erfarenheter från ett liv redan levt?

Två äldre personer, Juhani och Tellu, blir valda till ett genterapiförsök genom vilket de fysiskt föryngras. Då den första förtjusningen lagt sig så märker Juhani och Tellu att de nu igen står framför samma livsval som de redan en gång stått framför, och att varken samhället eller familjen runt omkring dem är enbart positiva till förändringen.

Juhani hittar en ny mening med livet genom att uppfylla sina tidigare drömmar om att bli astronom. Tellu är full av livsglädje och ser varje ny dag full av möjligheter, men det en gång levda livet hänger samtidigt med henne som en mörk skugga. Allting slutar med att Tellu tar ett beslut som underminerar Juhanis planer och tvingar dem båda att möta varandra på ett helt nytt sätt.