×

Biologisk mångfald – samtal och cellosvit av Kaija Saariaho

Categories
Program Musik Samhälle

Tid: Tisdagen den 29 augusti kl. 16
Dörrarna öppnas kl. 15.30. Samtalet äger rum 16.00-16.45
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Språk: svenska
Anmäl ditt deltagande via denna länk

Variationen av alla levande varelser på vår planet, den biologiska mångfalden, minskar med en alarmerande fart, främst på grund av mänsklig aktivitet. Ekosystemets miljontals okända hjältar spelar mycket viktiga roller för planetens välmående och mänsklighetens överlevnad är helt beroende av dem.

I samband med Östersjöfestivalen kommer Finlandsinstitutet att ordna ett samtal för att diskutera vad som egentligen krävs för att också kommande generationer ska ha ekosystem i balans.

Den 29.8 klockan 16.00 kommer vi att få ta del av ett samtal på Finlandsinstitutet där vi får lära oss bland annat mer om företagens roll i arbetet för bevarandet av biologisk mångfald.

Vilka hinder och möjligheter har företagssektorn i arbetet och räcker det att tackla de konkreta orsakerna, som förändrad markanvändning, nedsmutsning och klimatförändringar? Kan företag vara drivande i förändringen eller är det egentligen en inre omställning hos oss alla som krävs för att säkra framtidens biologiska mångfald?

I samtalet deltar:
Elin Weyler
Avdelningen för miljö på Formas – ett forskningsråd för hållbar utveckling

Tim Forslund
Avdelningen Natur och ekonomi på det finska framtidshuset Sitra

Johan Grön
Chief Operating Officer, Lamor Corporation

Moderator för samtalet:
Vide Richter
UN Global Compact Network Sweden

I samband med samtalet kommer vi även få ta del av cellosviten Sept Papillons av den finländska tonsättaren Kaija Saariaho som gick bort i juni i år. För musiken står cellisten Jakob Koranyi och verket kommer även att tolkas av dansaren Virpi Pahkinen.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Hanaholmen och Östersjöfestivalen.