×
sokea näyttelijä

Den blinda mannen som inte ville se Titanic (Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia, 2021)

Categories
Program Film

Den blinda mannen som inte ville se Titanic visas som en del av Ny Finsk Film-turnén under våren 2022 och har premiär den 5/5 2022. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm eller kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Längd: 82 min
Regi: Teemu Nikki
Manus: Teemu Nikki
Genre: Drama
Skådespelare: Petri Poikolainen, Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander, Samuli Jaskio, Rami Rusinen
Språk: Finska med svenska undertexter

Alla längtar efter kärlek – så även Jaakko som är rullstolsbunden. Jaakko (Petri Poikolainen) har aldrig träffat sin kärlek Sirpa ansikte mot ansikte, men per telefon träffas de många timmar dagligen.

Den blinda mannen som inte ville se Titanic är en aldrig tidigare skådad kärlekshistoria där Petri Poikolainen gör sitt livs roll, som mannen som är fången i sitt eget hem. Fängelsets murar faller då Jaakko beslutar sig för att åka och hälsa på sin kärlek. Det är inget lätt beslut att fatta, eftersom Jaakko är blind och förlamad från bröstet ner – och han måste klara av resan själv. För att ta sig ända fram så är Jaakko tvungen att förlita sig på fem okända personer och deras hjälp. Vad kan gå fel?

Filmen är manusförfattaren och regissören Teemu Nikkis femte, och onekligen mest gripande, långfilm. Den blinda mannen som inte ville se Titanic har vunnit flera priser på festivaler runt om i världen, däribland publikpriset på Venedigs filmfestival 2021.

Visningar

5-maj Göteborg, Bio Roy

5-maj Stockholm, Zita Folkets Bio

7-maj Stockholm, Zita Folkets Bio

7-maj Hallstahammar, Sagabiografen

8-maj Luleå, Folkets Bio

8-maj Stockholm, Zita Folkets Bio

8-maj Västerås, Elektra Bio

8-maj Malmö, Panora

10-maj Malmö, Panora

17-maj Eskilstuna, Royal

18-maj Eskilstuna, Biostaden

Kontakta biografen för aktuell information och biljetter!
OBS! Vi får filmbokningar löpande och denna lista är kanske inte uppdaterad. Kolla med din lokala biograf för aktuell information om visningar.