×

Den svavelgula himlen (2021)

Categories
Program Film Tur-Retur

Den Svavelgula himlen är en del av Ny Finsk Film-turnén under våren 2022 och har premiär den 31/3 2022. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm eller kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Längd: 120 min.
Regissör: Claes Olsson
Manus: Erik Norberg ja Claes Olsson
I rollerna: Nicke Lignell, Tom Rejström, Linda Zilliacus, Sannah Nedergård, Pekka Strang, Johanna af Schulten, Mimosa Willamo, Max Forsman, Jonna Järnefelt
Genre: Drama
Åldersgräns: 11 år
Språk: svenska med finsk textning

Författaren Frej har vuxit upp i skuggan av den välbärgade och mäktiga familjen Rabell, en familj som bär på hemligheter under den välpolerade ytan. Frej kommer själv från betydligt mer knappa förhållanden och han blir vän med den självsäkre Alex Rabell och förälskar sig djupt i Alex lillasyster Stella.

Frejs och Stellas band är starkt men skoningslöst, den erotiska attraktionen förvandlas till en hunger som är omöjlig att stilla, och genom decennierna kretsar de två ständigt kring varandra utan att kunna vare sig välja eller välja bort sin kärlek.

Då Alex blir knivhuggen fördjupar sig Frej i minnen som spänner sig från det ljusa 1970-talet till nutid om kärlek, generationer, familjeband, bedrägeri och vänskap över tid. Han minns livet från ungdom till medelålder, samtidigt som den stora världen förändrades och trängde in i deras liv. Minnen som färgas av kön, klass och tidens gång.

Filmen är regisserad av den Jussi-belönade regissören Claes Olsson och baserar sig på Kjell Westös succéroman med samma namn.

Visningar

31-mars Göteborg, Bio Roy

31-mars Norrköping, Cnema

31-mars Stockholm, Zita Folkets Bio

2-april Stockholm, Zita Folkets Bio

3-april Stockholm, Zita Folkets Bio

3-april Norrköping, Cnema

3-april Västerås, Elektra Bio

3-april Malmö, Panora

3-april Lund, Folkets Bio

5-april Lund, Folkets Bio

5-april Umeå, Folkets Bio

5-april Malmö, Panora

10-april Luleå, Folkets Bio

10-april Jonsered, Göta Bio

12-april Uppsala, Fyrisbiografen

12-april Trollhättan, Folkets Hus

19-april Eskilstuna, Royal

20-april Eskilstuna, Biostaden

21-april Borås, Röda kvarn

24-april Angered, Bio Angered

25-april Skövde, Odeon

7-maj Hallstahammar, Sagabiografen

Kontakta biografen för aktuell information och biljetter!
OBS! Vi får filmbokningar löpande och denna lista är kanske inte uppdaterad. Kolla med din lokala biograf för aktuell information om visningar.