×

Design talk: “How to make a living with the things you love?”

Categories
Program Digitalt Konst & design Samhälle

Digitaliseringens påverkan på konsumtionen av design och konsthantverk – vad betyder det i praktiken för konstnärer och konstförsäljare?

Plats: Digitalt på Finlandsinsitutets Youtube-kanal
Språk: Engelska
Moderator: Lotta Ahlvar
Panelister: Rasmus Nossbrin, Hannakaisa Pekkala, Paula Pääkkönen och Jeanette Steinsland
Mer information: Karin Zilliacus, karin.zilliacus@finlandsinstitutet.se, tel +46 73 532 51 65

Parallellt med den nya tendensen inom designscenen, mot ett mer småskaligt designcentrerat skapande som ett ekologiskt alternativ till massproduktion, går vi mot en digitalisering av så gott som alla funktioner i samhället. Något som den rådande pandemin dessutom satt ytterligare fart på.

Den snabba teknikutvecklingen har skapat nya villkor för konstnärer och konstförsäljare, som omfattar såväl den skapande processen som nya distributions- och försäljningsmodeller.  

I anslutning till vår utställning, Serving Sculpture – Renewal of Finnish Craft & Design, ordnar vi ett digitalt samtal med formgivaren, VD och grundaren av UU Market, Hannakaisa Pekkala, galleristen Jeanette Steinsland samt glaskonstnärerna Paula Pääkkönen och Rasmus Nossbring, för att diskutera de nya villkoren som digitaliseringen har skapat.

Hur har konsumtionen av design och konsthantverk förändrats genom näthandel och Instagram, och hur påverkar det konstförsäljarens verksamhet och formgivarens yrkesroll och karriärutveckling? Och hur gör man egentligen för att försörja sig på det man älskar?

Samtalet sker på engelska. Varmt välkommen!