×

Detektivbyrån Henkka & Kivimutka (2022)

Categories
Program Barn & unga Film

Dags att ta fram din detektivhatt och ditt förstoringsglas! Detektivbyrån Henkka & Kivimutka (Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka) visas nämligen som en del av Ny Finsk Film-turnén under hösten fr.o.m. den 7/9 2023. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm lördagen den 28/10 eller kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

I samband med visningen på Zita Folkets Bio lördagen den 28/10 ordnar Finlandsinstitutets Bibliotek ett mångsidigt pop-up bibliotek. Pop-up biblioteket kommer att låna intressanta böcker för barn. Biblioteket är värt ett besök, för att de som besöker eller lånar böcker från biblioteket får möjligtvis en överraskning.

Åldersgräns: 7
Längd: 97 min.
Genre: Familjefilm, äventyr
Regi: Väinö Weckström, Jarkko Felin
Manus: Väinö Weckström, Jarkko Felin
I rollerna: Mikael Ehn, Veetu Hietanen, Sira Junno

På väg hem från skolan hittar Henkka bevis på ett eventuellt brott. Tillsammans med sin kompis J.K. Kivimutka beslutar de sig för att reda ut vad som egentligen har hänt – detta är nämligen helt klart en uppgift för deras detektivbyrå. När det sedan kommer fram att hela grannskapets postlådor har försvunnit under natten får detektivbyrån plötsligt ännu ett fall att lösa. Nu börjar ett roligt och spännande äventyr där killarna även måste möta sina egna rädslor.