×

Titta på den digitala intervjun med Meri Valkama: Din Margot

Categories
Program Digitalt Litteratur


Författaren Meri Valkama intervjuas av Pekka Heino. Samtalet är på finska med textning både på finska och svenska.


Tid: Tisdagen den 7 november 2023 kl. 18.30–19.30 
Dörrarna och baren öppnas kl. 18.00 
Språk: Finska och svenska 
Fritt inträde, välkommen!Vänligen anmäl ditt deltagande här.

Varmt välkommen till en författarträff med den finländska författaren Meri Valkama den 7/11 kl. 18.30! Programledaren och moderatorn Pekka Heino intervjuar författaren Meri Valkama om hennes hyllade och prisbelönta debutroman Din Margot (Bazar, 2023, översättning av Camilla Frostell) som publicerades i Sverige i början av hösten 2023. 

Valkamas debutroman Din, Margot utspelar sig i 1980-talets Östberlin, dit en finsk utrikeskorrespondent flyttar med sin familj. Den unga dottern Vilja växer upp med de östtyska idealen fram tills att muren faller år 1989. Samtidigt rasar även föräldrarnas äktenskap samman. Vilja återvänder till Berlin 2011 för att ta reda på vem hennes far egentligen var. Hon vill även veta mer om Margot, vars brev hon hittade i sin fars lägenhet efter hans död. Boken kom ut på originalspråket finska 2021 och blev genast en succé.

Meri Valkama (f.1980) är undersökande journalist och författare bosatt i Helsingfors. Hon spenderade sina barndomsår i Östberlin och har som vuxen hon studerat politisk forskning och journalism i Freieuniversitet i Berlin där hon även forskade om de journalister som arbetade i DDR.  

Evenemanget ordnas med bidrag från Stockholms stad och i samarbete med Bazar Förlag.

Mer information: 
Mari Forsberg, programansvarig (litteratur och teater), 
mari.forsberg@finlandsinstitutet.se 
 
Bild på Meri Valkama: Otto Virtanen, WSOY.