×

Din Margot – möt författaren Meri Valkama

Categories
Program Litteratur

Tid: Tisdagen den 7 november 2023 kl. 18.30–19.30 
Dörrarna och baren öppnas kl. 18.00 
Språk: Finska och svenska 
Fritt inträde, välkommen!Vänligen anmäl ditt deltagande här.

Varmt välkommen till en författarträff med den finländska författaren Meri Valkama den 7/11 kl. 18.30! Programledaren och moderatorn Pekka Heino intervjuar Valkama om hennes hyllade och prisbelönta debutroman Din Margot (Bazar, 2023, översättning av Camilla Frostell) som publicerades i Sverige i början av hösten.

Din Margot baserar sig på 1980-talets Östberlin, dit en finsk utlandskorrespondent flyttar med sin familj. Unga dottern Vilja växer upp mitt i östtyska idealen, tills muren faller 1989, samtidigt med föräldrarnas äktenskap. Vilja återvänder till Berlin 2011 för att ta reda på vem hennes var i verkligheten och vem var Margot, vars brev hon hittade i sin fars lägenhet efter hans död. Boken kom ut på originalspråket finska 2021 och blev genast en succé. Den vann Helsingin Sanomats litteraturpris för årets bästa debutroman 2021.

Meri Valkama (f.1980) är undersökande journalist och författare bosatt i Helsingfors. Hon spenderade sina barndomsår i Östberlin och har som vuxen hon studerat politisk forskning och journalism i Freieuniversitet i Berlin där hon även forskade om de journalister som arbetade i DDR.  

Evenemanget ordnas med bidrag från Stockholms stad och i samarbete med Bazar Förlag.

Mer information: 
Mari Forsberg, programansvarig (litteratur och teater), 
mari.forsberg@finlandsinstitutet.se 
 
Bild på Meri Valkama: Otto Virtanen, WSOY.