×

En resa över Östersjön – turné

Categories
Uncategorized Barnboksutställning Program

Den moderna finländska barnboken är livskraftig och innovativ. Under de senaste decennierna har många originella och stilsäkra konstnärskap vuxit fram och etablerat sig även internationellt. Därmed bygger de även vidare på arvet efter Tove Jansson och den bild- och textvärld hon introducerade 1945. Den aktuella utställningen presenterar ett axplock ur de senaste årens rikhaltiga barnboksskörd.

Välkomna med på ”En resa över Östersjön” – en resa som så många redan gjort och som många kommer att göra i framtiden!


Utställningens turné genom Sverige

20/9-14/10 Umeå: Stadsbiblioteket
25/10-14/11 Kalix: Kalix konstförening
29/11-5/12 Tumba: Hågelbyparken
13/12 2021 – 22/1 2022 Tierp: Kulturhuset Möbeln
31/1-13/2 Söråker: Söråkers Folkets hus
21/2-27/2 Eskilstuna: Royal Eskilstuna
7/3-13/3 Kungshamn: Kunghamns Folkets hus


Utställningen går att hyra till din ort. Jobbar du t.ex. i en kommun och är intresserad av att visa vandringsutställningen hos er? Ta kontakt med programkoordinator Karin Karlsson på Finlandsinstitutet (karin.karlsson@finlandsinstitutet.se) för mer information om detta.

Till utställningen finns ett gratis pedagogiskt materialpaket på svenska och finska. Har du frågor om materialet? Ta också i detta fall kontakt med programkoordinator Karin Karlsson på Finlandsinstitutet (karin.karlsson@finlandsinstitutet.se).


”En resa över Östersjön” är producerad av Finlandsinstitutet inom ramen för uppdraget som nationellt resursbibliotek. Utställningen är skapad av utställningsscenografen Petter Ljungberg. Litteraturvetaren och översättaren Janina Orlov har arbetat som litterär rådgivare för utställningen. Vi vill tacka vår samarbetspartner Moomin Characters, samt Statens kulturråd, Institutet för språk och folkminnen, Undervisnings- och kulturministeriet i Finland och WSOY Litteraturstiftelse som har möjliggjort den här resan över Östersjön.