×

En resa över Östersjön -turné 2023

Categories
Program Barn & unga

Den moderna finländska barnboken är livskraftig och innovativ. Under de senaste decennierna har många originella och stilsäkra konstnärskap vuxit fram och etablerat sig även internationellt. Därmed bygger de även vidare på arvet efter Tove Jansson och den bild- och textvärld hon introducerade 1945. Den aktuella utställningen presenterar ett axplock ur de senaste årens rikhaltiga barnboksskörd.

Välkomna med på ”En resa över Östersjön” – en resa som så många redan gjort och som många kommer att göra i framtiden!


Utställningens turné genom Sverige fram till 23/8 2024

OBS! Utställningens turné är fullbokad! Du kan anmäla intresse för bokning till linda.akerlund@finlandsinstitutet.se så tar vi kontakt om lediga tider uppstår.

6/2-28/2 2024 Hallstahammars konsthall
11/3-7/4 2024 Fyrens bibliotek (Kungsbacka)
15/4-19/5 2024 Upplands-Bro bibliotek (Kungsängen)

23/5-23/6 2024 Linköpings stadsbibliotek, Sturefors bibliotek
1/7-31/7 2024 Södertälje stadsbibliotek
2/8-10/8 2024 Laxå bibliotek
11/8-22/8 2024 Lekebergs bibliotek


Utställningen går att hyra till din ort. Jobbar du t.ex. i en kommun och är intresserad av att visa vandringsutställningen hos er? Ta kontakt med barn- och ungdomsbibliotekarie Linda Åkerlund på Finlandsinstitutet (linda.akerlund@finlandsinstitutet.se) för mer information om detta.

Till utställningen finns ett gratis pedagogiskt materialpaket på svenska och finska. Har du frågor om materialet? Ta också i detta fall kontakt med barn- och ungdomsbibliotekarie Linda Åkerlund på Finlandsinstitutet (linda.akerlund@finlandsinstitutet.se).


”En resa över Östersjön” är producerad av Finlandsinstitutet inom ramen för uppdraget som nationellt resursbibliotek. Utställningen är skapad av utställningsscenografen Petter Ljungberg. Litteraturvetaren och översättaren Janina Orlov har arbetat som litterär rådgivare för utställningen. Vi vill tacka vår samarbetspartner Moomin Characters, samt Statens kulturråd, Institutet för språk och folkminnen, Undervisnings- och kulturministeriet i Finland och WSOY Litteraturstiftelse som har möjliggjort den här resan över Östersjön.