×

Familjebio på Zita: Vinski och osynlighetspulvret

Categories
Program Barn & unga Film

Kom med och se den nya (och spännande!) familjefilmen Vinski och osynlighetspulvret på Zita Folkets Bio! Filmen visas två gånger på lördagen den 22/10. Vinski och osynlighetspulvret baserar sig på den av många generationer älskade boken från 1954: ”Koko kaupungin Vinski” (Ungefär: Hela stadens Vinski).

Finlandsinstitutet bjuder på smarriga biosnacks åt alla som kommer. Dessutom finns en fotovägg med filmtema där man kan ta roliga bilder!

Tid: Lördagen den 22/10
Visning 1: Kl. 12 finskt tal, svensk textning (sal 1)
Visning 2: Kl. 13 svenskt tal (sal 2)

Plats: Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37

Biljetter: 100 kr. Via Zitas hemsidor, https://zita.se/

Om filmen:

Längd: 80 min
Regi: Juha Wuolijoki
Manus: Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola och Juha Wuolijoki
Åldersgräns: Tillåten från 7 år (tillåten för alla barn i vuxet sällskap)

Vinski och osynlighetspulvret utspelar sig i den påhittade staden Hömpstad, som har hamnat i en riktig brottsvåg. Inbrott och rån har blivit en del av stadens invånares vardag, och för att hjälpa polisen skulle det nu behövas en riktig superhjälte. Skolpojken Vinski (Kuura Rossi) lär känna en mystisk apotekare (Martti Suosalo), som erbjuder Vinski möjligheten att bli Hömpstads egen hjälte.

Apotekarens hemlighet är ett osynlighetspulver, som gör att Vinski kan hjälpa staden som hamnat i klorna på kriminaliteten. Det är ändå inte lätt att vara en superhjälte, när Vinskis mamma Krista (Pirjo Heikkilä) på samma gång har börjat dejta säkerhetsföretagaren Antero (Mikko Leppilampi). Det svåraste för Vinski är ändå att hålla superhjältearbetet hemligt. Han har lovat apotekaren att inte berätta om pulvret för någon, alltså behöver Vinski verkligen vara en osynlig hjälte för att kunna rädda Hömpstad!