×

Finntastic Festival 2021

Categories
Program Digitalt Konst & design Musik Teater

FINNTASTIC FESTIVAL 2021
På lördagen 24/4 kl. 18.00-21.00 online


Finntastic är en del av Kulturnatt Stockholm.

För första gången kan alla, oavsett bostadsort, delta i Finntastic Festival som sänds live från Finlandsinstitutet i Stockholm. På programmet finns konst om lukter och feromoner, en finlandssvensk talkshow om den sverigefinska identiteten, drömlik popmusik och rå folk-punk – allt i en och samma stream!

Programmet:
18.00 Start
— Vernissage: Share the Fantasy
~18.15 Albert Häggblom Show
~19.30 Livekonsert med Marey
~20.10 Livekonsert med Slack Bird
21.00 Festivalen slutar

Honkasalo-Niemi-Virtanen. Bild: Sofia Okkonen

Kvällen börjar i galleriet med utställningen Share the Fantasy som studerar lukter och luktsinnet. I utställningen ställer konstnärskollektivet Honkasalo-Niemi-Virtanen frågan om människan är separerad från primitiva instinkter eller om vi påverkas av lukter och andra sinnesintryck mer än vi tror.

Albert Häggblom och Bianca Kronlöf.

Efter utställningens öppnande bjuder Albert Häggblom på en Talk Show med stand-up, improvisation och samtal om den sverigefinska och finlandssvenska identiteten. Talk Showen gästas av skådespelaren Bianca Kronlöf.

När förra årets Kulturnatt ställdes in och flyttades online rätt så spontant, ställde singer-sångwritern Marey upp med en både vacker och spännande videoinspelning. I år framträder hon på scenen med en gitarrist och en trummis. Mareys dream-pop drar lyssnarna med sig in i drömska soundscapes och melodier, med inslag av 80-tal.

Marey. Bild: Samuel Salminen.

Kvällen avslutas av Slack Bird som deltar i live-programmet från Finland med banjo, dragspel och cello, i en kombination av traditionell folkmusik och obarmhärtig punkattityd. Bandet har väckt stort intresse internationellt då de korsar konstnärliga gränser med deras autentiska och fräcka, men samtidigt lättillgängliga, tolkningar av folkmusik.

Slack Bird är Finntastics bidrag till årets Kulturnatt Stockholm.

Finntastic arrangeras av Finlandsinstitutet, Sverigefinska riksförbundet, Mukulat – barnkultur på sverigefinska, Finlandssvenskarnas riksförbund i Sverige, Sverigefinska ungdomsförbundet och UusiTeatteri.

Bild på Slack Bird: Onni Tappola.