×
Pajtim Statovci.

Författarträff med Pajtim Statovci

Categories
Program Litteratur

Tid: Onsdagen 8 december kl. 18:00–19.00, dörrarna och baren öppnas kl. 17.30.
Du har också chansen att köpa Kungarnas land på plats på Finlandsinstitutet innan och efter samtalet.
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Språk: finska med tolkning till svenska
Biljetter: 100 kr. Köp biljetten via Lyyti.
Kvarstående biljetter säljs på plats. Betalning endast med kort eller Swish.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut och förutsätter att du kan visa upp dokument över att du har fullständig vaccination mot covid 19. Vi kommer att kontrollera ditt vaccinationsbevis och legitimation vid entrén.

Välkommen till en författarträff med den prisbelönta finländska författaren Pajtim Statovci! Författaren kommer till Finlandsinstitutet för att berätta om sin senaste roman Kungarnas land (Norstedts, 2021) (originaltitel Bolla, 2019). Den folkkära journalisten Pekka Heino intervjuar på finska. Han kommer att sammanfatta frågor och svar kort på svenska. Kvällen arrangeras i samarbete med Norstedts Förlag.

Kungarnas land av Pajtim Statovci är en obönhörlig roman om begär, förödelse, intimitet och krigets skilda fronter. Läs mer om romanen på Norstedts hemsida.

Pajtim Statovci är en av Finlands mest framgångsrika författare. Statovci föddes år 1990 i Kosovo av albanska föräldrar. Hans familj flydde kriget och flyttade till Finland när han var två år gammal. Statovcis böcker Min katt Jugoslavien (Kissani Jugoslavia, 2014) och Tiranas hjärta (Tiranan sydän, 2017) har översatts till flera språk och vunnit beröm runtom i världen. Statovci beviljades Finlandia-priset år 2019 för Bolla. Han är den yngsta vinnaren av Finlandia-prisets historia. Bolla nominerades även till Nordiska rådets litteraturpris 2021.

Mer information: Hanna Tapio, programansvarig (konst, design, litteratur), hanna.tapio(at)finlandsinstitutet.se

Bild på Pajtim Statovci: Anniliina Lassila.