×

Grymma tider inom äldreomsorgen – ett samtal om det krisande vårdarbetet i Finland och Sverige

Categories
Program Digitalt Film Samhälle

I samband med visningen av dokumentären Grymma tider – vårdarbetets sånger på internationella kvinnodagen den 8/3 arrangerades ett samtal kring filmens teman. I samtalet diskuteras bland annat problemen med nedskärningar inom vården, både ur ett arbetsrättsligt perspektiv och ett kvinnorättsperspektiv.

Nedskärningarna i äldreomsorgen bidrar till ökningen av det obetalda omsorgsarbetet och det är ingen slump att samtalet ägde rum på internationella kvinnodagen. Det betalda och det obetalda omsorgsarbetet påverkar varandra, och det är fortfarande framför allt kvinnor som betalar priset.

I samtalet deltar filmens regissör Susanna Helke, Mari Huupponen, utredare på fackförbundet Kommunal, och UN Women Sveriges styrelseordförande Alexandra Pascalidou.

Samtalet finns med svenska och finska undertexter. Du ändrar språk genom att trycka på kugghjulet nere till höger i spelaren och välja ett annat språk. Om du inte ser undertexterna över huvud taget så behöver du trycka på undertext-knappen för att slå på dem, den knappen finns också nere till höger i spelaren.