×

Heartbeast (2022)

Categories
Program Film

Heartbeast (Sydänpeto) visas som en del av Ny Finsk Film-turnén under våren fr.o.m. den 25/4 2024. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm den 25/4, 27/4 eller 28/4. Se en intervju om filmen med huvudrollsinnehavaren Elsi Sloan längst ner på sidan.

Bor du utanför Stockholm? Kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Åldersgräns: 15
Längd: 102 min
Regi: Aino Suni
Manus: Aino Suni
I rollerna: Elsi Sloan, Carmen Kassovitz, Camille, Adel Bencherif, Lucille Guillaume, Juho Milonoff, Rebekka Kuukka, Antti Autio

Kärlek, besatthet och ett eskalerande maktspel pulserar i takt med musiken i den neonsprakande filmen Heartbeast.

Den aspirerande rapparen Elina flyttar från Helsingfors till sin mamma på soliga Franska rivieran och blir genast förälskad i sin styvsyster Sofia, en talangfull ballerina. När Elina märker att hon bara är ett tillfälligt tidsfördriv för Sofia, som å sin sida lever ett dubbelliv fullt av fester och droger, inleder hon ett giftigt och brutalt maktspel för att få Sofia för sig själv.

Med hjälp av hänryckande klubbtoner och fransk rapmusik berättar långfilmsdebuterande regissören Aino Suni denna obehagliga och ohejdade psykopatiska kärlekshistoria. För filmmusiken står den världsberömda JB Dunckel, som är känd från duon Air.