×

Karaokeparadiset + karaokekväll!

Categories
Program Film Musik

Regi: Einari Paakkanen. Finland 2022.

Längd: 1 tim 15 min.

Fredag 10 mars, filmvisning kl. 18.00-19.15, därefter karaokekväll. Evenemanget slutar kl. 23. Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4.

Biljetter: Film + karaokekväll 150 kr, enbart karaokekväll 100 kr. Via Tempos hemsidor.


Karaokemaskinen agerar folkkär terapeut i ömsint dokumentär om längtan och förlust.

”Det finns en liten diva inuti oss alla” säger någon, men Karaokeparadiset är inte finska Talang, utan ett finstämt och kärleksfullt porträtt av ett land där sången kommit att bli det bästa husmorsknepet mot ett sorgset hjärta. Tillsammans med regissören Einari Paakkanen reser vi Finland runt och möter en brokig skara människor som genom pophits och ballader ger utlopp för sina innersta och outtalade känslor. Karaoke har blivit något långt mer än ett underhållande tidsfördriv och det sjungs i bastun, garaget, på campingplatsen och på ålderdomshemmet. Karaokeparadiset är en hoppfull hyllning till karaoken som fått ett introvert folk att ta plats på scen och sjunga från hjärtat. För andra, men framför allt för sig själva. 

I samarbete med Tempo Dokumentärfestival bjuder Finlandsinstitutet in till en helkväll i skönsångens tecken! Först visar vi Einari Paakkanens livsbejakande Karaokeparadiset och därefter bjuds publiken in till att själva stämma upp i sång. Skråla med i allt från pop-hits till pampiga ballader, eller varför inte en finsk tangoklassiker! Baren är öppen och en specialinbjuden karaokevärd sätter tonen för en filmisk karaokekväll!

Kvällens program:
17.30 Dörrarna och baren öppnar
18.00 Filmvisning: Karaokeparadiset
19.20 Karaoke börjar
23.00 Dörrarna stänger och evenemanget slutar
Man kan välja att delta både i filmvisning och karaoke (150 kr), eller endast karaoke (100 kr). Om man kommer enbart till karaoken så öppnar dörrarna kl. 19.15.