×

Konstworkshop för barn – med tema små och stora mirakel

Categories
Barn & unga Konst & design Program

Tid: lördagen den 11 november 2023
Grupp 1, förmiddag: kl. 10.30–12.00. Anmäl dig här.
Grupp 2, eftermiddag: kl. 13.30–15.00. Anmäl dig här.
Plats: Finlandsinstitutet, Topeliussalen, Snickarbacken 4, Stockholm
Språk: Finska, men det går att få guidning även på svenska
Åldersrekommendation: Workshopen lämpar sig för barn i ca 4–12 års ålder.

Temat för höstens konstverkstad på Finlandsinstitutet är små och stora mirakel! Vi välkomnar alla barn till en gratis workshop inspirerad av Ylva Holländers installation Verkligheten är en outgrundlig plats (2021) som visas i institutets trappuppgång.

Workshopen inleds med en närmare titt på verken: vi letar efter maskar, rötter, grodor, svampar, krusiduller och andra rika detaljer. Därefter får barnen skapa sina egna konstverk under ledning av konstpedagogen Ella Heickell. Barnen får lära sig om olika tekniker, först skissande och sedan arbeta tredimensionellt genom att skulptera i modellera. Ingen tidigare erfarenhet krävs, deltagarna får lära sig nytt i en uppmuntrande och öppensinnad atmosfär.

I första hand är språket på workshopen finska, men vår pedagog talar även svenska. Handledning finns därmed att få på båda språken.

Workshopen är gratis men kräver en förhandsanmälan. Vänligen observera att barn ska delta i workshopen tillsammans med en (1) vuxen person. Max 4 barn / vuxen.

Varmt välkommen!

Mer information:
hilla.tuominen@finlandsinstitutet.se

Ylva Holländers konstverk har deponerats på Finlandsinstitet i Stockholm av Stiftelsen Pro Artibus. Läs mer om konstverket på Pro Artibus webbsida.

Evenemanget genomförs med stöd av Stockholms stad. Bild på konstverken: Jean-Baptiste Béranger