×

Kupé nr 6 (Hytti nro 6, 2021)

Categories
Program Film

Kupé nr 6 är en del av Ny Finsk Film-turnén under våren och har premiär den 10/2 2022. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm eller kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Kupé nr 6 är en extrafilm till vårens Ny Finsk Film-serie, som alltså i vår består av fyra filmer (vanligen tre filmer per säsong). Filmen distribueras av Folkets Bio och är samtidigt en del av vår serie.

Längd: 106 min.
Regissör: Juho Kuosmanen
Manus: Andris Feldmanis, Livia Ulman, Juho Kuosmanen, inspirerat av Rosa Liksoms Finlandiaprisvinnande bok från 2011

I rollerna: Seidi Haarla, Yuriy Borisov, Dinara Drukarova, Julia Aug, Lidia Kostina, Tomi Alatalo
Genre: Drama
Åldersgräns: 15 år
Språk: ryska med svensk och finsk textning

Juho Kuosmanens Grand Prix-belönade film Kupé nr 6 tar med åskådaren på en oförglömlig tågresa genom arktiska sovjetiska landskap. Laura (Seidi Haarla) flyr undan sina hjärtesorger från Moskva till Murmansk och får sällskap i sin kupé av den hårdbarkade gruvarbetaren Ljoha (Juri Borisov). Lauras förhoppningar om en rogivande resa som ska hjälpa henne finna sig själv får ett abrupt slut redan första kvällen när Ljoha dricker sig både pratglad och stupfull. Efter det första konfliktfyllda mötet börjar det omaka paret hitta en gemensam, oväntad tongång. Mötet på det besynnerliga, överfulla tåget präglas av en subtil humor som får båda passagerarna att se sig själva med nya ögon.

Juho Kuosmanen har redan tidigare uppnått internationell framgång med filmen Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv. Den här gången tar han oss med på en varm och uppriktig road movie som har inspirerats av Rosa Liksoms Finlandia-belönade roman.

Kupé nr 6 kan ses bl. a. på följande datum och ort. Kontakta din lokala biograf för information om ytterligare visningar!

10-feb Zita Stockholm
10-feb Bio Roy Göteborg
12-feb Zita Stockholm
13-feb Folkets Bio Luleå
13-feb Elektra Bio Västerås
13-feb Zita Stockholm
15-feb Folkets Bio Umeå
17-feb Röda Kvarn Borås
24-feb Eskilstuna Royal
02-mar Eskilstuna Biostaden
09-apr Trosa Bio
18-maj Håbo, Eurostar Bio Borgen

Kontakta biografen för aktuell information och biljetter!
OBS! Vi får filmbokningar löpande och denna lista är kanske inte uppdaterad. Kolla med din lokala biograf för aktuell information om visningar.