×

Litteraturafton: ”Det nya Finland – åt vilket håll tittar ni?” 

Categories
Program Litteratur

Samfundet Sverige-Finlands litteraturafton 22/11:
”Det nya Finland – åt vilket håll tittar ni?” 
Tid:
18.00-20.30
Dörrarna och baren öppnas kl. 17.30
Plats: Sibeliussalen, Finlandsinstitutet
Språk: svenska
Biljetter:
Fritt inträde, ingen förhandsanmälan behövs varmt välkommen!

De senaste åren har flera unga författare och skribenter födda på 80- och 90-talen slagit igenom och hittat en ny och ung publik i Finland, men även om de skriver på svenska så har de inte riktigt nått fram till de svenska läsarna.

Samfundet Sverige-Finland bjuder därför, tillsammans med Finlandsinstitutet, Förlaget och Schildts & Söderströms in fyra aktuella författare till en kväll om inspiration och förebilder, om framtiden och läsarna.

Johannes Ekholm är i år aktuell med sin tredje roman Karmakoma, den populära författaren och poddaren Kaj Korkea-ahos senaste bok heter Röda rummet, barnboksförfattaren Sofia Chanfreau har skrivit Giraffens hjärta är ovanligt stort och dramatikern Annika Åman har precis kommit ut med romanen Lumpänglar.

Tillsammans med Elin Claeson Hirschfeldt från Samfundet Sverige-Finland pratar de om vilka rörelserna är i den finska och finlandssvenska litteraturen, om vad tidigare författargenerationer betytt och vad de tror ligger framför dem.

Välkomna till en kväll med ”åldersgräns” – på scenen finns ingen författare född tidigare än 1980. Dessutom mingel och traditionsenligt boklotteri!

I bilden från vänster: Sofia Chanfreau foto: Mikel Morueta Holme, Kaj Korkea-aho, foto: Niklas Sandström, Johannes Ekholm, foto: Diana Luganski och Annika Åman, foto: Aja Lund.