×

Maija Tammi: Octomom

Categories
Program Konst & design

Den finländska konstnären Maija Tammi ställer ut på Finlandsinstitutets galleri 17/11—20/12 2023. Vernissage arrangeras på torsdag den 16/11 kl. 18.

I utställningen visas verket Octomom samt konstboken Hulda & Lilli (Kult Books, 2023). Octomom-installationen kombinerar en video och en ljudberättelse om en djuphavsbläckfisk som ruvar på sina ägg och ett fotografi av en nybliven mamma med sin bebis. Ljudberättelsen har lästs på svenska av skådespelaren Jessica Grabowsky.

Konstboken Hulda & Lilli undersöker empati genom berättande. Verket är ett listigt mänskligt experiment som syftar till att framkalla en känslomässig reaktion och uppmuntrar betraktaren att utforska ursprunget till sina egna känslor.

Maija Tammi (f. 1985) är en prisbelönt finländsk konstnär och doktor i konst. I sina foto- och videoverk har Tammi behandlat frågor om död och odödlighet, och kombinerat konst och vetenskap. Tammis praktik kännetecknas av viljan att utforska saker från grunden och arbeta med konstnärer, forskare och experter från olika områden.

Maija Tammi: Octomom-installaatio, 2023, näyttelyssä Empatiakone, Suomen valokuvataiteen museo 30.3.–27.8.2023