×

Min älskade sjökapten (2022)

Categories
Program Film

Min älskade sjökapten (Rakkaani merikapteeni) visas som en del av Ny Finsk Film-turnén under hösten fr.o.m. den 23/11 2023. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm den 23/11, 25/11 eller 26/11.

Bor du utanför Stockholm? Kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Längd: 103 min.
Regi: Klaus Härö
Manus: Kirsi Vikman & Jimmy Karlsson
I rollerna: James Cosmo, Bríd Brennan, Catherine Walker
Språk: Engelska, textning på finska och svenska

Det är aldrig för sent att älska.

Min älskade sjökapten är en rörande dramafilm om tidlös kärlek och förlåtelse av den i både Sverige och Finland folkkära regissören Klaus Härö.

Howard, pensionerad sjökapten och änkling, bor i sitt hus vid havet. För att hjälpa honom i vardagen anställer hans vuxna dotter Grace hemvårdaren Annie, som också hon redan nått mogen ålder. Howard är tjurig och inåtvänd och godkänner till en början inte sin nya hemvårdare, men så småningom öppnas hans hjärta och han ger den sista kärleken en chans.

Samtidigt genomgår dottern Grace egna kriser och vill inte godkänna sin pappas nya relation. Grace känner att hon som barn blivit utan sin pappas kärlek och upplever nu att hon igen lämnas utanför. Medan Annie hamnar bemöta Howards och Graces förflutna, ställs Howard och Grace i sin tur inför sina egna brister.

I filmens huvudroller ses James Cosmo, Bríd Brennan och Catherine Walker. Filmens manusförfattare är Kirsi Vikman och Jimmy Karlsson, som även bland annat stod för manuset till Klaus Härös film Den bästa av mödrar. Filmen har producerats av Kai Nordberg och Kaarle Aho, Making Movies Oy.