×

Min älskade sjökapten (2022)

Categories
Program Film

Min älskade sjökapten (Rakkaani merikapteeni) visas som en del av Ny Finsk Film-turnén under hösten fr.o.m. den 23/11 2023. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm den 23/11, 25/11 eller 26/11.

Bor du utanför Stockholm? Kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Längd: 103 min.
Regi: Klaus Härö
Manus: Kirsi Vikman & Jimmy Karlsson
I rollerna: James Cosmo, Bríd Brennan, Catherine Walker
Språk: Engelska, textning på finska och svenska

Det är aldrig för sent att älska.

Min älskade sjökapten är en rörande dramafilm om tidlös kärlek och förlåtelse av den i både Sverige och Finland folkkära regissören Klaus Härö.

Howard, en pensionerad sjökapten, vägrar ta emot hjälp i hemmet av sin dotter Grace. När Grace anlitar Annie som hushållerska blir Howard oväntat förälskad. Han ger all sin kärlek till Annie och hennes familj, men avvisar samtidigt sin egen dotter. Min älskade sjökapten är berättelsen om ett skuldbelagt dotter-faderförhållande, där Härö visar på komplexiteten i våra mänskliga relationer. Men filmen är också en kärlekshistoria mellan två äldre människor som visar att det aldrig är för sent för en ny början.

I filmens huvudroller ses James Cosmo, Bríd Brennan och Catherine Walker. Filmens manusförfattare är Kirsi Vikman och Jimmy Karlsson, som även bland annat stod för manuset till Klaus Härös film Den bästa av mödrar. Filmen har producerats av Kai Nordberg och Kaarle Aho, Making Movies Oy.