×
Bild på havslandskap

Varför ska vi bry oss om Östersjön?

Categories
Program Digitalt Samhälle

Panelsamtal om Östersjöns betydelse

Titta på samtalet digitalt: https://www.berwaldhallen.se/play/ostersjofestivalen-samtal/

När: Torsdagen den 25/8 kl. 18.00
Var: Berwaldhallen i Stockholm.
Biljetter: Köps direkt via Berwaldhallens hemsida. Panelsamtalet ingår när man köper en biljett till kvällens konsert med Malin Broman, Pekka Kuusisto och Radiosymfonikerna.

I år firar Östersjöfestivalen 20-årsjubileum. Veckan startar med Östersjödagen vars syfte är att uppmärksamma vårt gemensamt hav och dess tillstånd. Finlandsinstitutet är med och arrangerar panelsamtalet ”Östersjön – därför ska vi bry oss!” som äger rum på Berwaldhallens scen kl. 18.00.

Medverkande i samtalet är Olle Torpman (postdoktor i klimaträttvisa vid Institutet för framtidsstudier), Mattias Finndin (WWF Sweden Youth), Zahra Kalantari (föreståndare för KTH Vattencentrum), Peter Norman (ordf. Havsfondens förvaltningsbolag Entropics, ordf. Kungliga Musikhögskolan, Sveriges f.d. finansmarknadsminister) samt Jonathan Lindström (arkeolog och författare).

Samtalet leds av Karin Zilliacus, programansvarig för samhällsfrågor på Finlandsinstitutet, och sker på svenska.

Välkommen!


Östersjödagen, som initierades och koordineras av John Nurminens Stiftelse, firas årligen den sista torsdagen i augusti med olika evenemang och jippon. Målet med temadagen är att lyfta fram viktiga frågor kring havet och att inspirera till konkreta åtgärder till förmån för Östersjön. Dagen hyllar havets mångfald och omätbara värde. Vid sidan av firandet är målet att öka kunskaperna om havets natur, kultur och historia. År 2022 firas Östersjödagen den 25 augusti.