×

Power Hour 18/1: Ny kärnkraft

Categories
Program Digitalt Samhälle

Power Hour – Samtal och mingel med Fortum och Finlandsinstitutet
Tid: Torsdagen den 18 januari 2024 kl. 16.00–18.30
Dörrarna öppnar klockan 16.00 och panelsamtalet äger rum 17.00–17.45
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Språk: svenska
Fritt inträde. Det bjuds på mingelmat och dryck. Anmäl dig gärna via denna länk

Stora mängder ny kärnkraft och vindkraft ger det mest kostnadseffektiva elsystemet visar en ny studie – men hur får vi det på plats?

En effekt av ett mer väderberoende elsystem är ökad volatilitet och ökande behov av flexibla och planerbara resurser. Systemanalysföretaget Quantified Carbon visar i en ny studie att det mest kostnadseffektiva sättet att möta det behovet är genom ny kärnkraft. Ändå menar många att det trots detta behövs omfattande politiska insatser för att få ny kärnkraft på plats. Varför då och vad är det som politiken förväntas bidra med?

Välkomna till årets första Power Hour och en panel bestående av Carl Hellesen, Head of Technology på Quantified Carbon och ansvarig för rapporten, Michelle von Gyllenpalm, energiansvarig på Svenskt Näringsliv, Mattias Jonsson, teknisk direktör på Svenska kraftnät, Max Jerneck, utredare på tankesmedjan Katalys och Jesper Marklund, ansvarig på Fortum för ny kärnkraft i Sverige. Samtalet leds av Per-Oscar Hedman, kommunikationschef för Fortum i Sverige.

På Fortums och Finlandsinstitutets Power Hour samlas engagerade personer en gång per kvartal för att mingla, lyssna och diskutera med de främsta experterna i samhället. Vi ser fram emot att träffa er, bredda perspektiven i dagens energidebatt och anta viktiga samhällsutmaningar tillsammans.

Varmt välkomna! 

Mer info:
Karin Zilliacus, ansvarig för samhällsfrågor
karin.zilliacus@finlandsinstitutet.se