×

Putins troll – välkommen till boklansering och panelsamtal

Categories
Program Litteratur Samhälle

Tid: Tisdagen den 19 april 2022, kl. 18.00–20.30
Plats: Sibeliussalen, Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Språk: Engelska
Anmälan:
 Evenemanget är kostnadsfritt men med obligatorisk förhandsanmälan senast 19/4 kl. 14:00. Anmäl dig via länken här.

”Nätspionage, fejknyheter, cyberattacker, mordhot och hatkampanjer utförda av PR-proffs och troll på sociala medier. I Kremls krig mot civila på internet är alla medel tillåtna.”

Den prisbelönta finländska YLE-journalisten Jessikka Aros bok om Putins troll och hur dessa banar vägen för Rysslands imperiebyggande finns nu i svensk översättning: Putins Troll – Sanna berättelser från fronten i Rysslands informationskrig.

Finlandsinstitutet och Sensor Förlag bjuder in till ett högaktuellt författarsamtal med efterföljande paneldiskussion där Jessikka Aro och Martin Kragh (biträdande chef för Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska institutet) samtalar bland annat kring bokens slutsatser utifrån det pågående kriget i Ukraina. Diskussionen modereras av Patrik Oksanen (Frivärld).

Efter samtalet finns tid för frågor från publiken. Därefter ges möjlighet att köpa boken, med tillhörande boksignering och mingel. 

Varmt välkommen!

Mer information:
Karin Zilliacus, programansvarig samhälle
karin.zilliacus@finlandsinstitutet.se


Jessikka Aro arbetar för Finlands public service-bolag YLE och tilldelades 2016 Stora Journalistpriset i Finland för sin reportageserie om de ryska trollfabrikerna.

I Putins troll (Sensor Förlag 2022) dokumenterar hon flera smutskastningsoperationer som har genomförts under de senaste åren. En som har blivit måltavla för attackerna är Aro själv.
Förordet till den svenska översättningen är skrivet av den svenska journalisten Patrik Oksanen, som också har blivit utsatt för Putins troll.