×

Risto Rappare och den vilda maskinen (2023)

Categories
Barn & unga Film Program

Risto Rappare och den vilda maskinen (Risto Räppääjä ja villi kone) visas som en del av Ny Finsk Film-turnén under våren fr.o.m. den 8/2 2024. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm på söndag 7/4.

Bor du utanför Stockholm? Kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!


Påsklovsvisning i Stockholm

Risto Rappare och den vilda maskinen visas på Zita Folkets Bio i Stockholm söndagen den 7/4 kl. 12.30. Avsluta påsklovet med något kul för hela familjen!

Var: Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37
När: Sista påsklovsdagen, söndagen den 7/4 kl. 12.30
BIljetter: https://zita.se/risto-rappare-och-den-vilda-maskinen


Info om filmen

Åldersgräns: Barntillåten
Längd: 76 min
Regi: Maria Sid
Manus: Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Emma Nopola & Rimbo Salomaa
I rollerna: Otso Törmälä, Meri Lahikainen, Minka Kuustonen, Ylermi Rajamaa & Jenni Kokander

Risto är uttråkad. Nella vill inte umgås med honom, eftersom det enda som intresserar henne just nu är popstjärnan Ville Pyry. När grannen Lennart lånar en gammal spelkonsol åt Risto förändras ändå allt. Risto stänger in sig på sitt rum dagarna långa, och moster Rita Rappare inbillar sig att Risto är upptagen med att skriva dikter. När sanningen kommer fram så beslagtar Lennart och Rita konsolen, men inom kort så hör man mystiska ljud, skrik och oväsen också från Lennarts lägenhet – spelet har gjort honom helt besatt. Nu behövs all hjälp som går att få. Hela familjen, till och med den småknäppa kusinen Fanny, behövs för att få Lennart ur konsolens klor. I slutändan är till och med stjärnan Ville Pyry kanske till hjälp.

Risto Rappare och den vilda maskinen är en musikalkomedi som tar med hela familjen på äventyr i den turbulenta spelvärlden.