×

Sihja, rebellälvan (2021)

Categories
Program Barn & unga Film

Sihja, rebellälvan (2021) visas som en del av Ny Finsk Film-turnén under våren fr.o.m. den 9/2 2023. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm (lördagen den 18/2) eller kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Längd: 89 min
Regi: Marja Pyykkö
Manus: Kirsikka Saari & Jenni Toivoniemi
Genre: Barnfilm
I rollerna: Sara Melleri, Elena Leeve, Jakob Öhrman, Sanna-Kaisa Palo, Rea Mauranen, Aku Hirviniemi, Martti Suosalo, Kai Vaine, Samuli Niittymäki, Tuomo Prättälä och Ville Tiihonen
Producenter: Venla Hellstedt & Elli Toivoniemi, Tuffi Films
Språk: Finska med svenska undertexter
Åldersgräns: 7 år

En film om vänskapen mellan en snäll pojke och en originell älva.

Alfred är en lite ensam stadspojke som älskar fjärilar. En dag hittar Alfred en älva; som är smutsig, rufsig i håret och enligt Alfred helt ljuvlig. Hon heter Sihja Holkpipare. Sihja är en dåligt uppfostrad men bedårande älva som till och med får Alfred att våga flyga med henne. Alfreds föräldrar förundrar sig över flickans beteende, men är glada över att Alfred för en gångs skull hittat en vän.

Alfreds pappa Eerik jobbar på en gödselfabrik där chefen är en mystisk kvinna som heter Lisbeth. Det har gått dåligt för fabriken och dess räddning ska nu bli ett gödningsmedel som familjens granne Perttu har utvecklat. Mirakulaus-medlet gödslar växterna och dödar samtidigt ogräset.

Riktigt äventyrligt blir det, då Sihja och Alfred försöker reda ut varför det plötsligt hittas så många döda fåglar på stadens gator. Med hjälp av sin påhittighet och Sihjas älvkrafter lyckas barnen slutligen förhindra en miljökatastrof.