×

Teatergruppen Red Nose Company presenterar: Löpgravsvägen (obs! på finska)

Categories
Program Teater

Tid: Söndag den 19 mars 2023, kl 15-17
Längd: cirka 2 timmar inkl. paus
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Språk: finska
Rekommenderad ålder: För vuxna
Biljetter: 150 kr, bokas via denna länk

Föreställningen baserar sig på Kari Hotakainens prisbelönta roman Juoksuhaudantie (Löpgravsvägen).

Finländska teatergruppen Red Nose Company har skapat en föreställning där vi får följa komikerna Tuukka Vasamas och Timo Ruuskanens resa i sökandet efter drömmar om livet i ett finskt villaområde, den perfekta parrelationen och kärleken, allt detta inlindat i rockklassiker från U2, Neil Young och Johnny Cash.


Kari Hotakainens Löpgravsvägen belönades med Nordiska rådets litteraturpris 2004. Mer om handlingen i boken:

Matti är ingen bråkstake – men hans fru Helena har lämnat honom och tagit deras dotter med sig. Matti som varit hemma med dottern sedan hon föddes, skött hushållet, städat och lagat mat ser sig som en hemmafrontskämpe i kvinnornas befrielsekrig. Ska detta bli hans lön? Nu krävs handling, inte ord.

Planen är enkel, Helena ska få det hon allra mest vill ha, ett hus. Beväpnad med kikare, bandspelare och anteckningsbok beger han sig ut för att finna det perfekta huset i Helsingfors villakvarter. Till slut finner han drömhuset: en gammal trivsam kåk på Löpgravsvägen. Det huset måste han bara ha. Ingenting får stå i vägen för hans lycka. I krig och kärlek är allt tillåtet.

”Kari Hotakainens språk är flödande, intensivt, brutalt, dråpligt – ibland poetiskt skimrande.”
Aftonbladet

”Det här är en flyhänt, finurlig och absurd berättelse med många bottnar Det är underfundigt och kul, men samtidigt vemodigt och tragiskt.”
Värmlands Folkblad

Varmt välkommen!

Evenemanget genomförs med stöd av Stockholms stad.