×

Den första snön (Ensilumi 2020)

Categories
Program Film

Den första snön är en del av Ny Finsk Film-turnén under hösten och har premiär den 11/11 2021. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm eller kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Genre: Drama
Regi: Hamy Ramezan
I rollerna: Shahab Hosseini, Shabnam Ghorbani, Aran-Sina Keshvari, Kimiya Eskandari, Vilho Rönkkönen, Laura Birn, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi och Muhammed Cangore
Längd: 82 min
Språk: Finska, Engelska, Persiska med finsk/svensk textning

Den första snön (Ensilumi, 2020) är en varm och hoppfull drama av regissörsdebutanten Hamy Ramezan.

Familjen Mehdipour har redan i några år bott på en förläggning i en finländsk småstad. De tror på en framtid i Finland och lever sitt liv liksom vilken som helst familj som njuter av den finska sommaren, nattlösa nätter och plättfester tillsammans med lokala vänner. Familjen får veta att deras asylansökan har avslagits, men de ser ändå positivt på framtiden. De överklagar beslutet och fortsätter sitt liv trots hotet om avvisning.

Familjens son Ramin börjar sitt första år på högstadiet och varje stund blir ännu värdefullare för honom. Ramin som lever på tröskeln till ungdomen och vuxenlivet letar efter sin egen röst och plats i världen tillsammans med sin bästa vän Jigi. Samtidigt försöker Ramins levnadsglada föräldrar bygga ett lyckligt och tryggt liv för familjen.