×

Eden (2020)

Categories
Film Program

Tid: Torsdag 8 april kl. 18.30, lördag 10 och söndag 11 april kl. 14.00
Plats: Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm
Biljetter: 100 kr, boka på Zitas hemsida eller ring 08-23 20 20. Publikgräns per visning: 8. Zita fortsätter att ha strikt hygienfokus i lokalerna och håller sig uppdaterade om nya riktlinjer.

Eden är en del av Ny finsk film -turnén under våren 2021.

Om filmen

Genre: Drama
Regi och manus: Ulla Heikkilä
I rollerna: Aamu Milonoff, Linnea Skog, Bruno Baer, Amos Brotherus, Jere Ristseppä, Satu Tuuli Karhu, Tommi Korpela, Irina Pulkka
Längd: 93 min
Åldersgräns: 7 år

En veckas konfirmationsläger mitt i den sköna sommaren. På lägret konfronteras den självsäkra och intellektuella Aliisa (Aamu Milonoff), den självklara mittpunkten Jenna (Linnea Skog) och den tystlåtne och känslige Panu (Bruno Baer) med sig själva, andra och även med det rådande systemet. Deras föräldrar med sina krav, förväntningar och festarrangemang är någonstans långt borta.

Den ivriga unga prästen Tiina (Satu Tuuli Karhu) vill få med ungdomarna i sin egen lilla konfirmationsbubbla. Alla är dock inte redo att spela enligt samma regler, och den andaktsfulla lägerstämningen är bara en önskedröm. Vem är det som bestämmer på lägret och på vad ska man tro? Och vad gör de och med vem gör de det? Spänningarna ökar när förälskelse och förargelse alternerar under en explosiv vecka. I något skede blir var och en tvungen att ge upp sin roll och se världen med nya ögon.

Pedagogiskt material

Till filmen finns det pedagogiskt material att tillgå. Mejla film@finlandsinstitutet.se om du är intresserad av materialet. Materialet är ämnat för ungdomar i högstadie-/ gymnasieålder och fungerar både i skolmiljö och i konfirmationsundervisningen.

Bild: Sami Kuokkanen