×

Ervin Latimer: Possibilities of Potential Selves

Categories
Konst & design Digitalt Program

Possibilities of Potential Selves är en modeinstallation av Årets unga designer 2020, Ervin Latimer.

Ervin Latimers installation utforskar könsidentitetens obegränsade möjligheter med hjälp av klädesplagg, text och ljud. Kläderna som visas på installationen kan brytas ner till olika delar som sedan kan blandas och omkonstrueras för att bättre motsvara bärarens uppfattning om sin egen identitet. Samtidigt omtolkar och utmanar denna audiovisuella upplevelse den allmänna bilden av nordiskhet.

Installationen innehåller också ett kort videoverk som skapats i samarbete med stylisten Billy Lobos till utställningen som hålls på Finlandsinstitutet.

Ervin Latimers utställning är en del av Stockholm Design Week 2021. Vi kommer att anordna en digital vernissage och webbinarier i samband med utställningen under vernissageveckan.

Digital vernissage
9 februari kl. 18.00- ca 19.00

Upptäck det senaste Finland har att erbjuda inom modevärlden! Kom och upplev en spännande kväll med intervjuer och personer från design/modevärlden, guidad tur av utställningen, premiär för en modevideo skapad för utställningen och mycket mer! Under kvällen intervjuar Scandinavian Minds chefredaktör Konrad Olsson modeskaparen Ervin Latimer, Aalto Universitetets tidigare rektor Tuula Teeri och designern och artisten Martin Bergström. Dessutom ger Latimer tillsammans med Olsson en introduktion till utställningen.