×

Finlandsinstitutet söker en vikarierande programansvarig med inriktning samhällsfrågor

Categories
Nyheter

Vi söker en energisk och mångsidig person, med intresse för samhällsdebatt och Finlands och Sveriges gemensamma framtidsutmaningar, som vill jobba i ett ungt team där kultur och samhällsfrågor står i fokus. Låter det här som ett jobb för dig? Läs vidare och ansök detta vikariat redan i dag!

Om tjänsten

Som ansvarig för samhällsprogrammet kommer du med idéer och initiativ i planeringen av institutets samhällsprogram, och deltar också aktivt i planeringen av institutets hela programverksamhet. I ditt dagliga arbete kommer du att jobba med aktuella och spännande ämnen i en bilateral miljö, och även kunna utveckla dina egna samhällspolitiska intressen, kunskaper och kontakter. Du jobbar nära institutets direktör, och ansvarar för innehåll, planering och genomförandet av institutets samhällsseminarier, ofta i samarbete med aktörer inom områden som seminarierna berör.

 Det betyder bland annat att du:

 • Gör research och föreslår ämnen för seminarier och workshops, kontaktar talare och författar seminarieprogram.
 • Följer den svenska och finska samhällsdebatten aktivt.
 • Arbetar tätt ihop med övriga programansvariga.
 • Ansvarar för institutets näringslivssamarbeten, att upprätthålla och utveckla kontakten med våra befintliga partners, och aktivt söka nya samarbetspartners och finansiering.
 • Ansvarar för budgetering och budgetuppföljning av denna del av verksamheten, inklusive ansökningar och redovisning av anslag.
 • Upprätthåller och utvecklar institutets nätverk inom politik, ekonomi och forskning.
 • Marknadsför aktiviteterna tillsammans med institutets kommunikationsansvariga.
 • Representerar institutet i olika nätverk.

Vem är du?

Du har relevant akademisk utbildning samt erfarenhet av projektledning och evenemangsproduktion.  Ditt intresse för samhällsfrågor och -forskning är djupt, du är påläst när det gäller politik och ekonomi, och håller dig uppdaterad inom samhällsdebatten i Finland och Sverige. Du är en god stilist, talar och skriver obehindrat på svenska och har även goda kunskaper i finska och engelska. Kunskaper i svenskt och finländskt kulturliv och erfarenhet av digital evenemangsproduktion är meriterande.

Som person är du initiativrik, analytisk, pragmatisk, lösningsorienterad och har god samarbetsförmåga. Du trivs med att planera, organisera och utveckla ditt arbete självständigt, och har hög integritet.

Om oss

Finlandsinstitutet verkar för att öka kunskapen om Finland i Sverige genom konst, kultur och samhällsdialog. Vår vision är att stärka den unika relationen mellan länderna. Vi bidrar också till att det finska språket stärks i Sverige genom att bl.a. förmedla film, teater och författarbesök till hela landet och upprätthålla Sveriges enda finskspråkiga bibliotek. Du hittar oss centralt i Stockholm i Finlandsinstitutets vackra hus invid Humlegården. Mera om institutet och verksamheten kan man läsa här: https://finlandsinstitutet.se

Vi erbjuder dig

 • Arbetstid på 39 h timmar per vecka
 • Friskvårdsbidrag
 • Lunchförmån
 • Möjlighet att delvis arbeta på distans

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat på heltid från 15 augusti 2024 till 30 april 2025.
Vi tillämpar individuell lönesättning och omfattas av Handelsanställdas förbunds kollektivavtal avseende Folkrörelseorganisationer.

Intresserad? Hör av dig till oss!

Har du frågor kan du kontakta
Wivan Nygård-Fagerudd, direktör
tel. 072 146 3265
wivan@finlandsinstitutet.se

Ansökan med ett personligt brev och meritförteckning skickar du till wivan@finlandsinstitutet.se. Din ansökan vill vi ha senast 28 juni 2024.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post. Märk ditt mejl och ansökan med referensnummer 1406.

Tjänsten kommer att tillsättas när vi hittat rätt person och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!