×

Finntastic kommer!

Categories
Program Film Musik Teater

Tid: Lördag 23/4 kl. 18.00–00.00
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Fri entré – välkommen!
För att ta del av de senaste uppdateringarna, följ Finntastic på Facebook!

Finntastic Festival är en skamlös blandning av språk, stilar och identiteter. Festivalen firar sitt 10-årsjubileum med magisk realism, heavy-glam och graffittiryor. En hyllning till den egna rösten, rå kärlek och revolt. Kom som du är – eller som du vill vara!

Program under kvällen

Niina Mantsinen. Bild: Janne Uusiniemi

18.00
Vernissage: Rug the World av Niina Mantsinen
Den urbana konstformen graffiti förenas med en mjuk form av den nordiska textiltraditionen – rya.

18.30
Improvisationsteater av UusiTeatteri
Skådespelare och musiker improviserar vilt, vågat och tvåspråkigt utifrån publikens idéer. Med andra ord kan det bli precis vad som helst, roligt, gripande, romantiskt eller något där emellan! Medverkande skådespelare: Linda Jokela, Kristiina Viiala och Vivi Laakko, musiker: Linnea Jansson.

19.30
Protestsångaren Jannika Häggström
Jannika Häggström sprider glädje och kärlek i en värld besatt av pengar, prylar och tidsvinster. Tillsammans med pianisten Sandra Falkenborn framför hon ett set som knyter an till hennes finlandssvenska identitet.

20.00, 21.00, 22.00, 23.00
ADA När faller nästa natt
En kortfilm om solen, döden och vänskap – en utflykt bortom vardaglig realism. Längd: 45 min.

ADA – När faller nästa natt

20.30
Jami Faltin
Från Ortens bästa poet i Flemingsberg till suomirappare i Tammerfors. Jami Faltin lyfter fram samhälleliga orättvisor genom sina direkta och ärliga raptexter, som bygger på hans egna erfarenheter.

21.00
Karaoke
Släpp fram artisten i dig! Hitta din (egen) röst eller tappa den  –  huvudsaken är att ha roligt.

21.15
KISSA
KISSA! Så heter den finländska musikskogens farligaste rovdjur. I Kissas musik möts 70-tals glam, teatralisk old school heavy och glittrande popmelodier. Kissa (finska för katt) är gitarristen, sångaren och låtskrivaren Günter Kiviojas spinnande alter-ego, som föddes ur ett behov av att utöva primitiv och rolig musik med popinspirerad rock-energi.

KISSA. Foto: Frans Nybacka


Finntastic Festival arrangeras av Finlandsinstitutet, Sverigefinska riksförbundet, Mukulat – barnkultur på sverigefinska, Finlandssvenskarnas riksförbund i Sverige, Sverigefinska ungdomsförbundet, UusiTeatteri och ABF. Evenemanget är en del av Kulturnatt Stockholm.