×

Karl Henrik Edlund & Øistein Sæthren Dahle: Annotations

Categories
Konst & design Program

I höstens andra utställning Annotations möts fotokonstnärerna, Karl Henrik Edlund och Øistein Sæthren Dahle, kring teman som minne, materialitet och förlust.

Utställningen visas på Finlandsinstitutets galleri från och med den 12/11 fram till den 22/12 2021. Vernissage firas på torsdagen den 11/11. Mer information om vernissagen publiceras här inom kort.

Utställningens titel, Annotations, syftar på anteckningar som förklaringar, kommentarer eller referenser. Titeln hänvisar även till registrering av något i ständig förändring och till hur själva processen blir en del av konstverket. Utställningen är ett resultat av ett hemmaresidens som Edlund och Dahle deltog i under sommaren 2021. Projektet arrangerades i samarbete mellan Finlandsinstitutet i Stockholm, Centrum för fotografi (CFF) och Fotokonstnärernas förbund i Finland.

Karl Henrik Edlund (f. 1987, Finland) är bosatt och verksam i Helsingfors i Finland. Han har studerat fotografi på Nordens Fotoskola i Sverige och filmkonst på Akademin Valand vid Göteborgs universitet. Hans följande bok ges ut 2022 av det svenska förlaget Journal.

Øistein Sæthren Dahle (f. 1988, Norge) är bosatt och verksam i Stockholm i Sverige. Han studerar sista året på masterprogrammet i fri konst vid Tromsø Kunstakademi. I samarbete med Kodoji Press ges hans första bok ut hösten 2021.

Tillsammans är Edlund och Dahle medgrundare av konstnärsprojektet och -residenset Mirari.