×

Minnet av vatten (2022)

Categories
Program Film

Minnet av vatten (Veden Vartija) visas som en del av Ny Finsk Film-turnén under våren fr.o.m. den 20/4 2023. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm den 20/4, 22/4 eller 23/4.
På premiären den 20/4 får vi besök av huvudrollsinnehavaren Saga Sarkola! Saga besöker också andra biografer runt om i landet, mer info om detta här.

Bor du utanför Stockholm? Kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Längd: 101 min
Regissör: Saara Saarela
Manus: Ilja Rautsi
Genre: Sci-fi
I rollerna: Saga Sarkola, Mimosa Willamo, Lauri Tilkanen, Minna Haapkylä, Pekka Strang
Producent: Kaisla Viitala, Elokuvayhtiö Komeetta
Språk: Finska med svenska undertexter
Åldersgräns: TBA

Rent vatten håller på att ta slut i världen och militärregimen som har makten kontrollerar de knappa vattenresurserna med järnhand. Efter sin fars död får byns nya temästare Noria (Saga Sarkola), som tampas med vattenbristen, reda på en välbevarad släkthemlighet: i vildmarken har en källa med rent dricksvatten bevarats. När Noria får reda på att det också kan finnas vatten i De förlorade områdena måste hon bestämma vad hon ska göra med den livsfarliga informationen. Hennes bästa vän Sanja (Mimosa Willamo), och Taro (Lauri Tilkanen) som arbetar med att lösa vattenbristen, står vid den ståndaktiga Norias sida. Men går de att lita på? Gömmer militärregimen fler vattenresurser för folket – kan en människa rädda världen från torka?

Den dystopiska storfilmen i regi av Saara Saarela utspelar sig långt i in framtiden och grundar sig på Emmi Itärantas moderna klassiker Minnet av vatten (2012).