×

Träffa skådespelaren Saga Sarkola på premiären av Minnet av vatten + runt om i landet

Categories
Program Film

Plats: Zita Folkets bio, Birger Jarlsgatan 37
Tid: 
Torsdag 20/4 2023, kl. 18.00-ca 20.15
Biljetter: 
På Zitas hemsida, 110 kr (filmvisning ingår)

Hela Saga Sarkolas turné:
Torsdag 20/4
Zita Folkets Bio, Stockholm
Fredag 21/4 Bio Bristol, Sundbyberg
Söndag 23/4 Fyrisbiografen, Uppsala
Måndag 24/4 Bio 7:an, Gävle
Tisdag 25/4 Royal, Eskilstuna
Onsdag 26/4 Bio Elektra, Västerås

Biljetter och info om besöken på andra orter genom de lokala biograferna!

I samband med Stockholmspremiären av Minnet av vatten (Veden vartija, 2022) torsdagen den 20/4 får vi träffa filmens huvudrollsinnehavare Saga Sarkola. För att delta i skådespelarbesöket så behöver du boka biljett till premiärvisningen av Minnet av vatten på Zita Folkets bios sidor. Skådespelarbesöket äger rum genast efter filmvisningen.

Mimosa Willamo och Saga Sarkola. Ur Minnet av vatten. Bild: Kjell Lagerroos / Bufo.

Saga Sarkola (f. 1994) är en finländsk skådespelare som redan i ung ålder debuterade på filmduken. Hennes första filmroll var i Här under polstjärnan (2009) och sedan dess har hon setts i otaliga filmer och tv-serier. Den svenska publiken känner igen Saga som Cecilia Waldemar i tv-serien Tjockare än vatten, och också från roller i filmerna Tove (2020), Marias Paradis (2019) och Olavi Virta – en oförglömlig röst (2018). Saga har studerat teater vid Tammerfors Universitet och fick sin examen därifrån år 2019.

Om filmen:

Rent vatten håller på att ta slut i världen och militärregimen som har makten kontrollerar de knappa vattenresurserna med järnhand. Medan folket lever i sjukdom och fattigdom utan rent vatten, får byns nya temästare Noria (Saga Sarkola) reda på en välbevarad släkthemlighet: i vildmarken har en källa med rent dricksvatten bevarats. När Noria får reda på att det också kan finnas vatten i De förlorade områdena, som kontrolleras av militären, måste hon bestämma vad hon ska göra med den livsfarliga informationen. Vem går det att lita på? Och vad gör militärregimen med Noria om de får reda på att hon känner till detta?

Läs mer om filmen här.