×
En man luktar på en potatis

Potatis (Peruna, 2021)

Categories
Program Film

Potatis är en del av Ny Finsk Film-turnén under hösten och har premiär den 9/9 2021. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm eller kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Genre: Komedi
Regi: Joona Tena
I rollerna: Joonas Nordman, Kari Hietalahti, Kari Ketonen, Mikko Penttilä, Linnea Leino, Alex Anton, Mimosa Willamo, Antti Luusuaniemi
Längd: 109 min
Språk: Finska med svensk textning

Potatis är en film om en startup-entreprenör som försöker lansera potatis i 1600-talets Finland, i en tid då befolkningen endast äter rovor.

Untamo (Joonas Nordman) är en innovativ nörd med stora visioner, som byborna i Hevonperä inte förstår sig på överhuvudtaget. Den unga mannens ambitioner är för stora för jobbet som avfallstekniker på slottet, och hembyns obefintliga framtidsutsikter plågar honom. Untamo följer med en handelskaravan till Åbo och lär känna en helt ny samhällsklass; unga som är intresserade av företagsamhet. Deras filosofi är att ingen är en produkt av sitt arv, att allting är möjligt och att hela världen är ens spelplan.

Här börjar Untamos knöliga väg till egenföretagare. Efter några olika försök så besluter han sig för att sälja den splitternya knölen jordpäron, alltså potatis. Untamo behöver nu bara komma på hur potatisen ska marknadsföras till finnarna, ett folk som tycker att rovor är det bästa som finns.


Visningar

09-sep Stockholm, Zita
11-sep Stockholm, Zita
12-sep Stockholm, Zita
12-sep Västerås, Elektra bio
12-sep Luleå, Folkets bio
14-sep Eskilstuna, Royal
15-sep Eskilstuna, Biostaden
16-sep Västerås, Elektra bio
16-sep Borås, Röda kvarn
26-sep Finspång, Folkets hus
26-sep Malmö, Panora
28-sep Malmö, Panora
07-okt Nykvarn, Sländan
10-okt Kalix, Röda Kvarn
17-okt Östhammar, Storbrunn
17-okt Skänninge, Centrumbiografen
19-okt Trollhättan, Biograf Forum
20-okt Skänninge, Centrumbiografen
26-okt Umeå, Folkets bio
27-okt Sundsvall, Drakstaden
31-okt Angered, Bio Angered
08-nov Karlskoga, Sagabio
15-nov Hallstavik, Bio Rosen
15-nov Skövde, Odeon
20-nov Hallstahammar, Saga
02-dec Kallhäll, Folkets hus

Observera att vi får bokningar löpande och att denna lista inte alltid är uppdaterad. Kontakta din lokala biograf för aktuell information och biljetter!