×

Skogsjätten (Metsäjätti, 2020)

Categories
Program Film

Skogsjätten visas som en del av Ny Finsk Film-turnén under hösten 2021 på vissa orter. Se filmen på Zita Folkets Bio i Stockholm eller kontakta din lokala biograf för information om visningar i din kommun!

Filmen ersätter 70 är bara en siffra, som skulle ha visats som en del av höstens Ny Finsk Film-serie. På grund av framflyttad finsk premiär kommer 70 är bara en siffra visas istället som en del av Ny Finsk Film-serien i vår 2022.

Genre: Drama
Regi: Ville Jankeri
I rollerna: Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Sara Soulié, Anu Sinisalo, Tommi Korpela, Anna-Riikka Rajanen och Tomi Alatalo
Längd: 88 min
Språk: Finska med svensk textning

Med befordran i sinnet tar Pasi (Jussi Vatanen) emot uppgiften att effektivera verksamheten på fanerfabriken i sin födelsetrakt. När Pasi träffar sin barndomsvän Janne (Hannes Suominen) på fabriken så försvåras dock saken. Återseendet leder till en resa färgad av heavymusik och politik. Innan fabrikens öde är klart så måste både vänskaper omvärderas och det förflutna konfronteras. Och mitt under allt detta bildar Pasi familj med Linda (Sara Soulié).


Visningar

22-sep Huddinge ABF
02-okt Kalix, Röda Kvarn
07-okt Stockholm, Zita
09-okt Stockholm, Zita
10-okt Stockholm, Zita
12-okt Eskilstuna, Royal
13-okt Eskilstuna, Biostaden
14-okt Smålandsstenar, Klämman
20-okt Degerfors
23-okt Surahammar, Folkets Hus och Parker
17-nov Fagersta
21-nov Luleå, Bio Royal
07-dec Trollhättan

Kontakta biografen för aktuell information och biljetter!
OBS! Vi får filmbokningar löpande och denna lista kanske inte är uppdaterad. Kolla med din lokala biograf för aktuell information om visningar.