×

Framtidens jobb finns på Åland – träffa företagare den 13 maj

Categories
Program Samhälle Tur-Retur

Tid: Fredag 13/5 2022, kl. 14–16
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Anmälan: Evenemanget är gratis men med begränsat antal platser. Anmäl dig via länken här.
Mer information:
bengt.johansson@alandliving.ax
linda.granback@finlandsinstitutet.se

Låt dig charmas av öriket Åland! För att fira 100-årsjubiléet av Ålands självstyrelse bjuder vi in till en temadag där åländskt näringsliv – och senare på kvällen kultur uppmärksammas.

Vill du jobba med it, banking eller försäkringar? Eller finns din framtid inom utbildning eller hälsovård? Värderar du korta avstånd både fysiskt och till beslutsfattare?

Allt fler flyttar till Åland för att få jobba med det dom trivs med och samtidigt få ett liv med mer tid för familj och vänner. Det finns många spännande jobb att söka och också möjligheten att jobba internationellt.

Dax för det goda livet och en spännande karriär?

Kom och träffa din framtida arbetsgivare eller företagspartner! På eftermiddagen den 13/5 kl. 14–16 tar ett axplock av åländska företag och organisationer över Finlandsinstitutet för att presentera sin verksamhet och träffa potentiella nya medarbetare och samarbetspartners. Dessa företag söker it-utvecklare, ingenjörer, designers, projektledare och mycket mer!

Näringsminister Fredrik Karlström.
 • Industriföretaget Optinova
  Per Lycke berättar om företagets verksamhet inom tillverkningsindustrin med avancerade slanglösningar för medtech och avancerade industrilösningar. Ägarna, huvudkontoret och en del tillverkning finns på Åland.

 • OX2 Åland
  Vd Anders Wiklund beskriver den storskaliga satsningen på havsbaserad vindkraft som planeras. Ett jätteprojekt som förhoppningsvis gör Åland självförsörjande på el. Vilka jobbtillfällen tror han kommer att skapas?

 • IT-teknikbolaget Crosskey
  Niclas Södergård från Ålands överlägset största it-arbetsgivare, med kontor i Mariehamn, Stockholm, Helsingfors och Åbo och över 300 anställda, upplyser om framtidens banklösningar och vilka kompetenser man söker.
 • Mariehamns stad
  Stadsdirektör Arne Selander berättar om bostäder och jobbchanser inom staden.

 • Winter Agency
  Joel Bergman informerar om Winter Agency, ett av företagen i det åländska it-klustret som jobbar med webb, design, film, sociala media och systemlösningar. Winter har kontor både på Åland och i Stockholm och har kunder runt om i världen. Bergman berättar också om den nya alternativa IT-utbildningen på Åland, Grit:lab.

 • Ålands näringsliv
  Vd Jan-Erik Rask informerar om organisationens verksamhet

 • Åland Living
  Bengt Johansson presenterar organisationen jobbar med att få människor att flytta in och flytta tillbaka. Högskolepraktiken är ett sätt att hålla kontakt mellan studenter och framtida arbetsgivare.


Rekryterings- och företagsträffen invigs av Ålands näringsminister Fredrik Karlström, ”en egensinnig näringsminister, helikopterpilot, företagare och obotlig optimist.”

Varmt välkommen!

Evenemanget arrangeras i samarbete med Ålands landskapsregeringÅland Living, Finsk-svenska handelskammaren, projektet Tur-Retur och Finlandsinstitutet.