×

Åland är i stan! En kväll med konst, musik och ståupp

Categories
Program Musik Teater Tur-Retur

Tid: Fredag 13/5 2022, kl.18–20.30
Dörrarna öppnas kl. 17.30, programmet börjar kl. 18.00
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Biljetter: 100 kr, köps via länken här.

Låt dig charmas av öriket Åland! För att fira 100-årsjubiléet av Ålands självstyrelse bjuder vi in till en kväll med konst, musik, ståuppkomik och mingel. Evenemanget leds av tv-profilen Mark Levengood som också har en stark koppling till Åland. Under kvällen bjuder han bland annat på egna humoristiska historier och upplevelser från öarna.

Ålandskvällen börjar kl.18 med en vernissage av Ulrika Kjeldsens och Johan Karlssons konstutställning. Kjeldsen är skulptör, medaljformgivare och scenkonstnär. Karlsson är känd som konsthantverkare vars skulpturer är skapade av återvunnen metall.

För musiken – som består av popfavoriter och åländska folkvisor – står artisten Cajsa Hallbäck med sin far och sina systrar. Scenen intas även av ståuppkomikern Joacim Björkvall som gärna skämtar om de kulturella skillnader han upplevt mellan öriket och kungariket Sverige. Vi bjuder även på åländska smaker.

Varmt välkommen!

Ålandsdagen i Stockholm arrangeras i samarbete med Ålands landskapsregeringÅland Living, projektet Tur-Retur och Finlandsinstitutet.

Mer information:
Linda Granback, projektledare Tur-Retur
linda.granback@finlandsinstitutet.se

PS. Vill du veta mer om jobbmöjligheter och det goda livet på Åland? Redan på eftermiddagen den 13/5 kl.14–16 presenterar åländska företag från ett flertal branscher sig på Finlandsinstitutet. Rekryterings- och näringslivsträffen är gratis. Läs mer och anmäl dig här.