×

Våra bokpratsvideon på YouTube

Finlandsinstitutets resursbibliotek har börjat göra korta bokpratsvideon på YouTube. Största delen av videorna är på finska, men de har alla både finsk och svensk textning. Just nu har vi videon med barn- och ungdomslitteratur, men även bokpratsvideon med vuxenlitteratur är på kommande!

Alla videon med barn- och ungdomsböcker har en åldersrekommendation i beskrivningen. Vi använder oss även av hashtags, så du lätt kan se om boken t.ex. är lättläst eller om den tar upp något specifikt ämne. Du hittar våra bokpratsvideon på Finlandsinstitutets YouTube-kanal, där vi har spellistor med boktips för olika åldrar. Samma bok kan finnas på fler av listorna!

Bilderbokstips

På den här listan hittar du finskspråkiga böcker som passar barn under 6 år. Det är pekböcker, bilderböcker, facklitteratur och romaner, endera lättlästa böcker som kan läsas som bilderböcker eller böcker som passar till högläsning.

Boktips för barn

På den här listan hittar du finskspråkiga böcker som passar barn i åldern 6-9 år. Det handlar främst om lättläst litteratur. Vi tipsar skönlitteratur, facklitteratur och serier.

Boktips för ungdomar

På den här listan hittar du finskspråkiga böcker som passar unga i åldern 9-12 år. Det finns både lättlästa böcker och längre romaner. Du ser lätt vilka böcker som är lättlästa genom att titta på hashtaggen. Vi tipsar skönlitteratur, facklitteratur och serier.

Boktips för unga vuxna

På den här listan hittar du finskspråkiga böcker som passar unga, som är över 13 år. Det finns både lättlästa böcker och längre romaner. Du ser lätt vilka böcker som är lättlästa genom att titta på hashtaggen. Vi tipsar skönlitteratur, facklitteratur och serier.